Sedi, 5!

Predstavljamo naš nov “izum” – Sedi, 5!. Z medsebojnim deljenjem znanja in izkušenj bomo coworkerji razvijali kakovostnejše projekte. Vabljeni ste, da se nam na coworkingu @KinoŠiška pridružite kot svetovalci ali oddate prijavo za oceno svojega projekta! Prvič bomo Sedi, 5! preizkusili v praksi že kar naslednji torek, 17.4 ob 14.30.

Ta teden je namreč Ksenja Perko iz TiPovej!  @KinoSiska za coworkerje organizirala delavnico na temo krepitve naše skupnosti. Eden izmed konceptov, ki smo ga na delavnici zasnovali je Sedi, 5!

Naši coworkerji so izrazili željo, da bi bilo na coworking srečanjih poleg so-dela med coworkerji tudi več sodelovanja. Zavedamo se tudi, da bo coworking skupnost cvetela le, če bo vsak izmed nas uspešen pri projektih, ki jih izvaja. Pri tem pa lahko drug drugemu pomagamo.

 

Ideja Sedi, 5! je preprosta, a učinkovita. Izhajali smo iz sledečega stanja in potreb:

 • Vsak od nas želi svoj projekt, naj bo kakršenkoli že, čimbolj učinkovito razvijati.
 • Pogosto pa se pri razvoju projekta zatakne pri objektivni (kritični) oceni projekta, saj nam lahko primanjkuje znanja ali pa smo preveč okuženi z vsebino, da določene pomankljivosti in priložnosti sami ne vidimo.
 • Raziskave so pogosto predrage, da bi si jih, sploh v začetni fazi razvoja projekta lahko privoščili.
 • Prav na coworkingu pa se srečujejo ljudje najrazličnejših profilov, znanj in izkušenj ter vsakemu coworkerju kdaj pa kdaj prav pridejo nasveti drugih ustvarjalcev.
Sedi 5

 

Sedi, 5! protokol

 1. coworker, ki želi evalvacijo projekta se vnaprej prijavi na eva@coworking.si
 2. nato določimo termin za predstavitev
 3. za predstavitev projekta ima coworker 15 minut časa pred občinstvom (na voljo je tudi plazma)
 4. coworkerji nato 30 minut dajejo povratne informacije glede na znanje in izkušnje, ki jih imajo: kaj bi se dalo izboljšati, kako bi se določen projekt dalo nadgraditi, itd.
 5. ob zaključku skupinske evalvacije, pa lahko tisti, ki jih projekt še posebej zanima, s predstavljalcem še naprej individualno razpravljajo.

 

Ključni koristi

 • za predstavljalce ideje: dobiš brezplačni feedback od različnih profilov in s tem mogoče kakšno novo perspektivo za razvoj projekta naprej
 • za ocenjevalce: coworkerji, ki poslušajo in svetujejo, pa morda lahko s tem dobijo kakšno možnost, da pomagajo soustvarjat projekt naprej

 

Se že veselimo naslednjega torka, da vidimo, če si tudi koncept Sedi, 5! zasluži oceno odl(5).

Namerno bi temu dogodku vsakič namenili največ 45 minut – predvsem zato, da lahko v delovnem dnevu tudi tisti, ki imajo veliko dela, lahko vzeli premor od svojih obveznosti in malo prevetrili svoj delavnik. Torej ocena 1 projekta na coworking dan.

Vabljeni k oddajanju prijav projektov za ocenjevanje in seveda, da so-delavcem s svojimi znanji pomagate pri razvoju boljših projektov !