Prvi 4-je na Sedi,5!

Sedi, 5! je super metoda. Do sedaj smo jo preverili že na 4 projektih. Ideja je enostavna: v 45 minutah poskušamo projekt enega izmed nas izboljševati. Projekti Philoguerillo, Posodi Avto,  KSEVT in Balirka so si tako različni, da se verjetno lahko srečajo le na enem mestu – na coworkingu! Prav zato predstavljajo tudi idealen primer kaj vse počnejo ljudje, ki se sodelajo @Kino Šiška.

Philoguerillo

je projekt filozofa in fotografa Petra Kuralta in oblikovalca  Luke Mancinija.

Iz knjig in akademskih prostorov želita filozofske premisli spraviti med ljudi. Zato filozofijo prelijeta v sliko in jo stiskata na majice.

Na Sedi,5! pa smo bili prej kot filozofski, zelo praktični. Iskali smo rešitve kako poenostaviti in izboljšati procese nabave majic, tiska in prodaje.

Peter kot prvi coworker pred katedrom na Sedi,5! je vtis strnil kot: “Sedi, 5! je možganska nevihta, ki miselne preskoke postavlja na raven obče izkušnje in pogovor spreminja v coctail svežih predlogov”.

www.philoguerrillo.org

Philloguerillo na Facebooku 

 

PosodiAvto

Posodi avto

Fante iz PosodiAvto je na Sedi,5! predstavljal Lev Piautzer.

PosodiAvto je prva slovenska “car sharing” skupnost. Ideja je preprosta – souporaba avtomobila lahko prinese ne le prihranek, ampak tudi zaslužek.

Sedi, 5! je bil osredotočen predvsem na viharjenje kako premostiti ključen problem nezaupanja v souporabo avtomobilov. Padlo je par super idej, kako spodbuditi deljenje brez strahu.

Lev o koristih Sedi,5! evalvacije: Sedi, 5! je super ideja, ker ti omogoča da odprto preizkusiš idejo, še tako nezrelo, ter tako skozi debato in pogovor dobiš direkten uporabniški kot tudi profesionalni feedback in se soočis z vsemi njenimi pomankljivostmi, ovirami, prednostmi”.

www.posodiavto.si

PosodiAvto na Facebooku

 

KSEVT, Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij

KSEVT

Miha Turšič in Dragan Živadinov povezujeta umetnost in znanost.

Jeseni se bo odprl težko pričakovan center za kulturalizacijo vesolja v Vitanju, kjer je živel Herman Potočnik Noordung. V KSEVTU se bodo srečevali in delali znanstveniki in umetniki, odrasli zaljubljeni v vesolje, futuristični študenti in radovedni otroci.

Na Sedi,5! smo razmišljali kako pričarati občutek vesolja na več kot le tehničen način. Ni bilo enostavno, absolutno pa izredno zanimivo!

Miha je dogajanje na Sedi,5! strnil kot: “Sedi,5! je obvezna začimba za pripravo mesa na žaru. Najboljši okus razvije, če jo dodajamo večkrat po malem. Mesu da primerno sočnost in okrepi intenzivnost okusa. Primerna je za vsakodnevno uporabo”.

www.ksevt.eu

KSEVT na Facebooku

 

Balirka

Balirka

Balirko razvija ekipa Kozolca. Na Sedi,5! jo je predstavljal Samo Mirnik.

Balirka je spletna storitev, ki omogoča preprostejše izdajanje računov in drugo administrativno podporo majhnim podjetjem in samozaposlenim.

Na Sedi,5! smo ocenjevali predstavljene funkcionalnosti in s Samotom delili ideje, kako bi z nadgradnjo le-ta postala še bolj koristna za samozaposlene ustvarjalce, saj so nam administrativno birokratske naloge vedno nadloga.

Samo o Sedi, 5!: Sedi,5! na coworkingu je izredno učinkovita možnost testiranja izdelka. Presežno vrednost ima v razvijanju idej – pa najsibodo to predlogi za spremembo ali dopolnitev izdelka, za komunikacijo ali kaj tretjega. S “sodelavci” smo razvili nekaj idej, ki bodo v naslednjega pol leta zagotovo prišle na trg. Moja izkušnja je fantastična in toplo priporočam Sedi5 za vsem, ki poslujejo z manjšimi podjetji ali končnimi potrošniki”.

www.balirka.com

Balirka na Facebooku


Prvi štirje projekti so torej za nami. Za tiste, ki Sedi, 5! še ne poznate, si lahko več o konceptu preberete tukaj.

Pozivamo punce, da se opogumite in tudi ve svoje ideje predstavite za katedrom!:)

V četrtek, 24.5 bomo ob 14.30 na Sedi,5! skupaj soustvarjali program za “Co – dogodek”, ki se bo v petek, 1.6. dogajal na Špici. V okviru CoFestivala bomo prvič coworkali na prostem. Vabljeni, da se nam pridružite pri soustvarjanju programa!

V času trajanja festivala,  pa bo mogoče @KinoŠiška coworkati tudi  28.-31.5. in 5.-7.6. , med 10 in 17 uro.