Portreti berlinskega coworkinga: Trial&Error

V berlinskem dopisništvu smo tokrat skočili v Open Design City (ODC), so-ustvarjalni prostor, pridružen betahausu.  V delavniškem delu ODC-ja ima svoje mesto tudi ustvarjalni kolektiv Trial&Error, v katerem delujejo, se zbirajo in izmenjujejo ideje dizajnerji, kraftivisti, razmišljevalci in udejanjevalci, umetniki ter projektni vodje, ki izvajajo družbene in kulturne projekte.

Članstvo v kolektivu je dinamično in se vseskozi spreminja. Ljudje prihajajo, odhajajo, mnogi se pridružujejo kot udeleženci njihovih delavnic ali prostovoljci na vsevrstno zanimivih dogodkih kot je v septembru festival reciklirane ustvarjalnosti – Recycled Creativity Festival (poglej fotoknjižico 2011).
Posebna strast kolektiva je up-cycling.

Oglejte si videointervjuju, v katerem sta bili v šelestenju dvoriščnega vetra naši sogovornici soustanoviteljici Trial&Error – Julia Wernersson in Ruta Vimba.

“Sometimes is so beautiful to watch when people come and join our workshops and then one day they say: ”O, I would actually also like to give a workshop …” – and this is like a key success of our work.” – Ruta Vimba, Trial&Error

 

 

fotografije: Trial&Error Facebook Group

besedilo in video: Tadeja Bučar