Napovedujemo! StartUp Dan v Kinu Šiška!

StartUp Dan je izobraževalno – družabni dogodek katerega namen je povezati slovensko startup skupnost ter prek primerov dobre prakse in drugih izobraževalnih vsebin opogumiti mlade za podjetniško delovanje. StartUp Dan v koprodukciji pripravljata Kino Šiška in Slovenia Coworking.

V četrtek, 29. novembra pričnemo z dopoldanskim StartUp Coworkingom, kateremu sledijo predavanja in delavnice v okviru StartUp Maratona. Nato bo sledila slovenska premiera islandskega filma The StartUp Kids, po filmu pa bo še prednovoletni StartUp Žur.

 

1. StartUp Coworking: 9.00 – 18.00

StartUp dan se bo začel ob 9ih s klasičnim coworkingom. Dopoldne lahko napišite še vse maile, opravite sestanke in telefone. Za tiste, ki imate gužvo in boste StartUp Maraton preskočili, lahko v zgornjem preddverju coworkate vse do 18ih.

 

2. StartUp Maraton: 14.00 – 18.30

StartUp Maraton je kombinacija predavanj, delavnic in različnih predstavitev uveljavljenih startup fantov in punc, ki so pripravljeni deliti izkušnje z vsemi, ki na podjetniško pot šele vstopajo. StartUp Maraton bo dodatno začinjen s temami, ki s startup poljem spogledujejo od daleč in prav zato koristno razširjajo obzorja.

Startup dan

StartUp Maraton bodo soustvarjali:

Denis Arh, dLabs

E-komunikacija in upravljanje lastnega časa

Denis bo delil nasvete kako ukrotiti polne dneve “taskov”, prenasičene nabiralnike in obenem spoštovati svoje obljube ter še vedno ohraniti nadzor nad potekom svojega dneva.

Niko Klanšek, FlyKly

Kako uspeti na cestah NYC?

Nikova dogodivščin polna podjetniška pot v ZDA, od fakultete vse do danes, ko je Newyorčane okužil s svojimi FlyKly električni kolesi.

Uroš Čadež, Xvida

Boomerang – od ideje do Kickstarterja

Kako lahko startup podjetja uresničijo svojo idejo s pomočjo crowdfundinga? Uroš bo predstavili eno izmed možnosti za mlada startup podjetja, ki zbirajo sredstva za zagon podjetniške ideje.  

Jasna Suhadolc in Nina Kožar, Virtua PR

Dogodivščine blagovne znamke v digitalni džungli

Jasna in Nina pripravljata “freestyle delavnico” kako z uporabo družbenih medijev ljudem učinkovito predstaviti in približati blagovno znamko.

Jugoslav Petković, soustanovitelj mimovrste in dLabs

StartUp bitka /  Showcase: State of ecosystem

Katera ideja je prepričljivejša? Katera ima več možnosti za uspeh? Na odru se bodo v 3 minutnih predstavitvah pomerili eni najbolj zanimivih slovenskih startupov v dinamičnem formatu bitke katero bo usmerjal Jugo. Bitka se bo končala z okroglo mizo na kateri bodo nekaj izkušenj in napotkov delili slovenski startupi, ki so že aktivni na trgih izven Slovenije.

Andraž Tori, Zemanta

Predstavitev Slovenske hiše v SF (SSH – Secure Shell in Silicon Valey)

Kaj je Slovenska hiša, ki je konec septembra odprla svoja vrata v San Franciscu? Kako je zaživela in zakaj startup podjetja lahko presežejo slovensko vrtičkarstvo, sodelujejo in skupaj dosežejo več?

Alja Isakovič, ena izmed treh punc v TSstartup

Zakaj v startup svetu nikoli ni vrste pred ženskim straniščem?

Ženske so v startupih, sploh tehnoloških, še vedno prej izjema kot pravilo. Zakaj je temu tako? Kako narediti svet tehnologije in startupov bolj zanimiv tudi za ženske? Zakaj bi vsakemu startupu koristila ženska roka ali dve?

Boris Veler, LogOut

LogOut & ReStart!

Psihoterapevtski startup psihologinje Petre Belina in spletnega producenta Borisa Velerja za spodbujanje digitalnih diet, je v času, ko smo za računalnikom večino delovnega časa, vse večja uspešnica.

Matjaž Manček, Kino Šiška

Indekš – Nazaj v šolo s Kinom Šiško!

Matjaž, programski direktor Kina Šiške, bo predstavil domiseln in izredno simpatičen glasbeni startup projekt vzgoje publike za koncerte aktualnih, referenčnih, perspektivnih, a zaenkrat še manj znanih izvajalcev.

 

3. The StartUp Kids, slovenska premiera: 19.00

The StartUp Kids dokumentarec sta posneli mladi islandski podjetnici Vala Halldorsdottir in Sesselja Vilhjalmsdottir, ki sta svoje prvo podjetje ustanovili kmalu po gospodarskem zlomu Islandij in z njim želeli druge mlade spodbuditi, naj postanejo podjetniki. Denar za postprodukcijo sta zbrali prek crowdfundinga na Kickstarter platformi.

The StartUp Kids je dokumentarec o mladih spletnih podjetnikih v ZDA in Evropi. Ustanovitelji podjetij Vimeo, Soundcloud, Kiip, InDinero, Dropbox, Foodspotting in mnogi drugi pripovedujejo, kako so ustanovili svoja podjetja in postali podjetniki ter česa vse ne bi ponovili, če bi začenjali znova.

cena vstopnice: 3 EUR / 5 EUR na dan dogodka

 

4. StartUp Žur

po zaključku projekcije filma

Za vse, ki ne marate veselega decembra, prednovoletno zabavo slovenskih startupov pripravljamo že novembra. Za tiste, ki prednovoletnih zabav ne marate niti novembra, pa je to samo en spontan startup žur.

Musko bo vrtel Yanoosh.

 

Številni že pridejo, zato si zagotovi vstopnico za film v predprodaji! Pofočkaj se na dogodek tudi ti in povej naprej! Se vidimo 29. novembra!