JellyWeek tudi v Sloveniji!

Iniciativa Slovenia Coworking v okviru svetovnega festivala JellyWeek 2012 organizira prvi Jelly coworking dogodek v Sloveniji. Ta se bo odvijal v Ljubljani, 19. 1. 2012 v Kinu Šiška. Namen JellyWeeka je promocija coworkinga kot sodobnega, učinkovitega in ustvarjalnega načina dela.

Jellyi so sproščeni delavni dogodki, ki so vzklili v San Franciscu leta 2006, ime pa dobili po živopisanih bonbončkih različnih okusov. Ljudje so se začeli dobivati doma, v kavarni, na javnem prostoru ali v pisarni ter so skupaj delali dan ali več. Vse več profesionalcem je bil tak način dela blizu, zato je teh dogodkov vsako leto vse več povsod po svetu.

Obvezna oprema Jelly dogodkov, torej tudi našega, ki se bo odvijal v Kinu Šiška, je računalnik ali drugi delavni pripomočki ter prijazen namen udeležencev. Na Jellyih pa je še posebej dobrodošlo in cenjeno spontano soustvarjanje programa.

JellyWeek2012 bo sočasno, med 16. in 22. januarjem, potekal po celem svetu. Do 5.1.2012 je bilo prijavljenih že 138 organizatorjev Jelly dogodkov v 28 državah.


Poglej na večjem zemljevidu

Dogodki po svetu bodo medsebojno povezani prek videostreamov, skype konferenc, twitterja, … Vsak dan v tednu trajanja festivala pa bo osredotočen na udeležence iz enega kontinenta, zato se bo dogodek v Sloveniji odvijal v četrtek:

  • ponedeljek – 16/01/12 : Severna Amerika
  • torek – 17/01/12 : Južna Amerika
  • sreda – 18/01/12 : Afrika
  • četrtek- 19/01/12 : Evropa
  • petek – 20/01/12 : Azija
  • sobota- 21/01/12 – Avstralija
  • nedelja – 22/01/12 -Cel svet

JellyWeek2012 je namenjen praktičnemu spoznavanju tega vse bolj priljubljenega načina dela. Zato JellyWeek2012 ni festival predavanj o coworkingu, ampak “sodelavna” izkušnja.

Tudi v Sloveniji namreč vse več ljudi v najrazličnih intelektualnih poklicih deluje samostojno. Prednosti “freelensanja” so številne, ključna pomanjkljvost pa je relativna izolacija. Ideja JellyWeeka v Ljubljani je ustvarjalcem ponuditi prostor, zbirališče v katerem lahko en dan samostojno delajo in obenem “so-delajo” z drugimi nadarjenimi posamezniki. To ustvarja spontane in koristne delovne sinergije med udeleženci.

Na Jelly delovni dan so vabljeni različni samozaposleni profesionalci in drugi zainteresirani ustvarjalci: oblikovalci, programerji, pisci, misleci, web načrtovalci, raziskovalci, vodje projektov, fotografi, arhitekti, prevajalci, umetniki, … Pa tudi posamezniki iz podjetij, ki delujejo v kreativnih industrijah.

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Začnemo ob 10ih in so-delujemo do 17ih.

Prijazno vabljeni!