Posvečeno delovno okolje


Območja na katerih stojijo cerkve so pogosto stičišča pozitivnih energij. Morda je bilo ravno to vodilo švedske ekipe Entreprenörskyrkan “Cerkveni podjetniki”, ki je 300 kvadratnih metrov veliko pravoslavno cerkev v Stockholmu spremenila v coworking prostor. Vsekakor izvirna ideja in simpatična izvedba!

Šele dober mesec delujoč prostor zaenkrat naseljuje 15 podjetij, gostijo pa tudi že švedske TEDx dogodke. Z januarjem so zagnali tudi t.i. StartUp torke, ki kateremukoli startupu omogočajo, da ob predhodni prijavi pride in dela s Cerkevnimi podjetniki en dan brezplačno.

Kljub sodobnosti in poplavi ustvarjalnosti, pa se idejni vodje “svetega coworking prostora” trudijo, da ohranja tudi svojo prvotno funkcijo. Tako se še vedno v prostoru občasno tudi poročajo.

Ustanoviteljem Gustavu Nisserju, Jesperju Lindmarkerju, Jesperju Lejfjorfu in Petri Jonsson je, kot kažejo fotografije, uspelo zasnovati izviren coworking prostor in ne dvomimo, da bo v njem z veseljem ustvarjal marsikateri stockholmski kreativec.

Švedski ekipi želimo uspešno delovanje. Amen!

Filmček kaže Entreprenörskyrkan še v fazi prenove.